Meerdere soorten Sudoku

Naast de standaard Sudoku variant die uit 81 vlakken bestaat, zijn er ook andere Sudoku varianten ontwikkeld met grotere vlakken, diagonale Sudoku's en relatie Sudoku's. Dit om het spel een extra uitdaging te geven. Dit is slechts een kleine greep van alle soorten Sudoku's die er gemaakt zijn. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten.

Gekopieerde Sudoku variant

Een gemakkelijke versie van Sudoku is de gekopieerde versie. Wanneer je een getal juist hebt gevonden in een vlak kun je dat “kopiëren” naar het vlak diagonaal daarvan. Ook hier bestaan weer meerdere varianten van.

Grotere soorten Sudoku's

Naast de bekende 9x9 Sudoku's zijn er ook varianten in 16x16 en 25x25 en zelfs Sudoku's die elkaar gedeeltelijk overlappen. Dit noemen we ook wel Multi Sudoku's.

De Nonomino Sudoku

Deze Sudoku is net als een puzzel die in elkaar past. De puzzel bestaat uit 9 vlakjes die niet in een vierkant staan, maar wel gekleurd zijn om het overzichtelijk te houden. Ook bij deze Sudoku gelden dezelfde basisregels; een getal mag slechts één keer in een kolom verticaal of horizontaal voorkomen.

De Hyper Sudoku

Deze populaire variant is erg veel terug te vinden in kranten en tijdschriften. In deze Sudoku zijn er 4 extra vlakken in een andere kleur aangebracht waarbij je ook rekening dient te houden met de cijfers 1 t/m 9 die maar één keer mogen voorkomen in dat vlak.

Speciale Sudoku's

Het puzzelspel wordt steeds verder uitgebreid naar som- en relatie Sudoku's. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan horizontale en verticale relaties en varianten waarbij je moet uitzoeken of een getal groter of kleiner is dan het getal dat er langs, boven of onder ligt.

Echter zijn er nog veel meer Sudoku soorten!

Monster Sudoku

Zin in een andere Sudoku? Speel dan gratis met onze speciale - net even andere - Sudoku's. Meedoen kost dus ni...

BEGIN

Sudoku generator

Voor het spelen van sudoku hoef je uiteraard niet naar een betaalde website te gaan. Via minisudoku.nl kun je name...

BEGIN

Sudoku Basic

Het is inmiddels bewezen dat het trainen van je hersenen een positief effect heeft op je gezondheid. De meeste bra...

BEGIN

Zi Sudoku

Hoewel het spelletje zijn oorsprong niet in het Oosten heeft liggen, klinkt Sudoko erg Japans. Dat kan kloppen, wa...

BEGIN

Sudoku Original

Naast de mogelijkheid om sudoku online te spelen, bestaan er ook speciale sudokucomputers. Er zijn diverse spellen...

BEGIN